Dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyan Türk öğrenciler, Arçelik’in “Geleceğin İçin ATicket” programında buluştu
Arçelik’in beyin göçünü önlemek ve yetenekli gençleri yurtdışına okumaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana yürüttüğü “Geleceğin İçin Bir Bilet” programına Harvard, Yale ve Oxford gibi dünyanın en başarılı üniversitelerinden 20 öğrenci katıldı. Kariyerlerine Türkiye’de devam edecekler. . “Evde Net Sıfır Karbon” temasıyla yaratıcı projeler geliştiren öğrenciler, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Y. Koç ve Arçelik üst düzey yöneticileri ile Koç Topluluğu Spor Kulübü’nde bir araya geldi.
Arçelik, dünyanın en yetkin üniversitelerinde okuyan Türk öğrencilerine kendi ülkelerinde kariyer fırsatı yaratmak ve beyin göçünü önlemek amacıyla başlattığı “Geleceğin İçin Bir Bilet” programının dördüncüsünü gerçekleştirdi. 8 ülkeden 200’den fazla öğrencinin başvurduğu programa bu yıl 20 öğrenci katıldı. Program kapsamında alanında uzman liderlerle bir araya gelen öğrenciler, “Evde Net Sıfır Karbon” temasıyla yaratıcı projeler geliştirdiler.
“Geleceğinize Bir Bilet” programı kapsamında ; Ali Y. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan YardımcısıKoç Grubu Spor Kulübü’nde de öğrencilerle bir araya gelerek katılımcıların sorularını yanıtladı.
gençlerle sohbet Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, “Arçelik gibi Grup Şirketlerimiz tarafından geliştirilen programlar ile ülkemizin büyümesi ve gelişmesi açısından beyin göçünün önlenmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yetenek açığının sadece ülkemizde değil tüm dünyada, özellikle Asya ve Avrupa ülkelerinde arttığı görülmektedir. Yapay zeka ve dijitalleşmenin ön plana çıktığı bilgi çağında, gençlerin yeteneklerini ön plana çıkaracak sistemlere, yaklaşımlara ve yol haritalarına ihtiyaç var. Arçelik, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine büyük önem vermektedir. Geleceğin İçin Bir Bilet programı ile yurt dışında uygun üniversitelerde eğitim gören gençlerimizi ülkemize getirmeyi ve bu tür programların yaygınlaşmasını sağlamayı hedefliyoruz.”
Öğrenciler, “Evde Sürdürülebilirlik” temasıyla yaratıcı projeler geliştirdi
İki haftalık program sürecinde dünyanın önde gelen üniversitelerinde okuyan öğrenciler, fikir aşamasından iş modeline kadar olan konsept geliştirme sürecini geliştirme, prototipleme ve test etme adımlarıyla deneyimlediler.
Öğrenciler bu yıl “Evde Net Sıfır Karbon” temasından yola çıkarak Budget Bites”, “Lavasense”, “FlexiFridge” ve “Harmony Kitchen” adlı dört yaratıcı proje geliştirdiler.
Bütçe Lokmaları Yerel pazarlarda ve küçük işletmelerde son kullanma tarihi yaklaşan eserlerde anında indirim sağlayan bir uygulama fikri. Kullanıcılar bu eserleri satın alarak, ChefGPT üzerinden bir yemek planı oluşturabilir ve istedikleri tarife göre indirimli eser teklifleri alabilirler.
lavaş, Ev için IoT destekli bir Tüketici Davranışı Analizi ve Optimizasyon Sistemi. Gelişmiş bilgi analitiği ve varsayım algoritmaları kullanan sistem, ürettiği içgörülerle yüksek doğrulukta optimizasyon önerileri sunarak tüketici deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.
FlexiFridge projesi, HarvestBeyond teknolojisi ile donatılmış, enerji tasarruflu, özelleştirilebilir bir buzdolabı fikridir. Öğrenciler, soğutma ve dondurma alanlarının gerektiği gibi özelleştirilebilmesi için birden çok değiştirilebilir bölmeli bir buzdolabı fikrini ortaya attılar.
Uyum Mutfakdiğer yandan yemek israfını azaltmak için yemek severlerin halka gelip yeni tarifler bulabilecekleri ve paylaşabilecekleri bir sosyal platform fikridir.
“Geleceğin İçin Bir Bilet” programına bugüne kadar toplam 85 öğrenci katıldı. Arçelik, program kapsamında öğrencilerin ortaya koyduğu yaratıcı projeleri hayata geçirmek için de adımlar atıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı